Extra Nieuwsbrief Cv de Eileuvers

Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar bekijk de mail online.

Aan: Bezoeker

In Memoriam Paul Wiertz/Vorst Poll (1955-2014)
 

Ons bereikte het droeve bericht dat op 9 juli jl Paul Wiertz is overleden. Hij ging de Eileuvers als Prins Poll I voor in het carnavalsjaar 1990-1991. Afkomstig uit een katholiek middenstandsgezin met Zuidnederlandse bindingen was het carnaval hem als het ware met de paplepel ingegoten. Geen wonder dat hij zijn krachten inzette voor de vereniging, onder andere als lid van de Raad van 11, en voor optocht en andere ludieke activiteiten, zoals de Kakelphonie. Hij was zeer creatief en als hij ergens voor ging, dan was het voor de volle 100%.
Het jaar waarin hij Prins was, was een turbulent jaar. In het Midden Oosten woedde de Eerste Golfoorlog na de invasie van Koeweit door de Iraakse troepen van Saddam Hussein. Dit was aanleiding voor de gemeente Zwolle om intrekking van de vergunning voor de openbare carnavalsactiviteiten te overwegen. In overleg met Prins Poll en de Eileuvers werd besloten om alle buitenactiviteiten als intocht en optocht te schrappen. De interne feestelijkheden gingen wel door, wat Prins Poll de bijnaam van Binnenprins opleverde.
Paul was in zijn hart een echte Eileuver. Zijn drukke werkzaamheden leidden ertoe dat hij in later jaren minder aan activiteiten kon deelnemen. Maar bij de prachtige vernieuwde zittingsavond in november vorig jaar verscheen hij in vol Vorsten-ornaat en genoot met volle teugen.
Nog maar enkele weken geleden ontvingen wij het bericht dat Vorst Poll ernstig ziek was. Hij ging de strijd met opgeheven hoofd aan, zo liet hij weten. Vorst Jos bezocht hem afgelopen maandag nog en samen haalden zij mooie herinneringen op aan het verleden.
De Eileuvers zullen de betrokkenheid van Vorst Poll missen en gedenken hem in dankbaarheid voor zijn inzet, als lid en als Prins en Vorst. Wij wensen zijn vrouw Coby en dochter Barbara van harte sterkte om dit grote verlies te dragen.
 
Jaap Hagedoorn
Voorzitter cv De Eileuvers