Nieuwsbrief 3 CV de Eileuvers

Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar bekijk de nieuwsbrief online.

Nieuwsbrief 3: 13 november 2015

'Prins in de dop'

Tja, waar begin je als ‘Prins in de Dop’. Je zit eigenlijk nog in je nest en wordt gevoed in je snavel door ‘moeders’ Eileuver. In dit geval word je gevoed door de leden van het Vorstendom: adviezen, goede raad, belevenissen, etiquette, protocol, pak passen en daarbij al de nodige biertjes en hapjes. Het is nu al gezellig. Maar ook de Adjudanten zijn al zo druk als een klein baasje. Versierselen, kostuums, speeches, logo’s, er moet van alles en nog wat geregeld worden. Ze kijken me af en toe wanhopig aan met zo’n blik van ‘waar zijn we in hemelsnaam aan begonnen’. Maar ja, net als Prins Willem Alexander weten we dat het achter de schermen druk regeren is. En ‘regeren’ is vooruit zien, dus wat we nu voor kunnen bereiden….

‘Het moment’ nadert met rasse schreden. De opkomst tijdens de Zittingsavond om 11 over 11. Achter de schermen worden goede vrienden en collega’s misleid zodat ze er ook bij zullen zijn en familieleden worden opgetrommeld. Het mailverkeer wordt drukker en je merkt dat er mensen nerveus worden. En ik? Ik nerveus? Nog niet!  Als je gevraagd wordt als Prins moet je je lot met Koninklijke allure ondergaan en laten we eerlijk zijn, dan heeft u als Eileuvers niks aan een trillende Prins. Maar een Prins die zijn Eileuverprinsenpak, zijn staf en zijn veren draagt met verve en trots, een Prins die binnen het protocol een ‘statement’ durft te maken en in de dagen dat hij ‘de sleutel’ van de stad heeft met ferme hand regeert.

Ach, zover is het nog lang niet. Er zijn ook twijfels: zal men enthousiast en uitzinnig reageren bij de opkomst of is boegeroep ons deel, zullen de adjudanten ‘stralen’ en zal ik ze een beetje in toom kunnen houden en zal ik zelf de emoties in bedwang kunnen houden. Wat geweldig is het om in de aanloop naar het grote moment de Eileuvers die je aanspreken en speculeren wie de nieuwe Prins zal zijn te woord te staan. Je moet dan enorm op je woorden en uitstraling passen, maar wat is het heerlijk om mensen te 'foppen‘. Het voelt als een soort ‘Bananasplit’. Glashard mee liegen en mee filosoferen, andere namen naar voren brengen.

Zo, m’n donshaartjes beginnen uit te vallen en langzamerhand groeit m’n verenpracht. Alvast een dikke ‘Alaaf’ en tot zaterdag.

Prinsje in de dop…..de 1e


Uitreiking vuile luier op 11/11 in Sassendonk
 
Prins PEC I , zijn adjudanten Rechtsbuiten en Linksbuiten en een delegatie van cv de Eileuvers verrasten Irma Marsman en Victor Abraham in de Celebesstraat 14 om hun te feliciteren met de geboorte van hun dochter Mare Robina. Mare Robina, 3930 gram zwaar, is op 11-11-2015 om 03:24 uur geboren in de het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Het is een goede gewoonte van cv de Eileuvers de eerst geborene in Sassendonk op 11-11 te verblijden met de felicitaties en een eerste vuile luier, met daarbij als symbool der dwaasheid een spaarpot met daarin een eerste inleg van Elf euro en elf cent (€ 11,11).
Moeder Irma, bekend met het carnaval vieren, vader Victor en de aanwezige opa’s en oma’s waren aangenaam verrast met deze hartverwarmende belangstelling. Vader Victor heeft beloofd zich dit jaar ook in het carnavalsgedruis te storten. Baby Mare Robina gaf met kleine geluidjes te kennen het ook leuk te vinden.


Sassendonkse Zittingsavond is uitverkocht

Het succes van de twee jaar geleden vernieuwde Sassendonkse Zittingsavond duurt voort. Net als voorgaande jaren is deze avond uitverkocht! Het belooft een gezellige, spannende avond te worden. Gedurende de avond zullen wij heel Sassendonk via social media op de hoogte houden, met natuurlijk om 23.11 uur als hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Prins der Eileuvers, Stadsprins van Sassendonk. Bent u dus niet in staat de Sassendonkse Zittingsavond bij te wonen, volg ons dan via Twitter (@eileuvers) of Facebook (https://www.facebook.com/Eileuvers).


Agenda 2015

14 november 2015: Sassendonkse Zittingsavond
22 november 2015: Eipieper Zittingsmiddag
13 december 2015: Interne receptie Prins der Eileuvers
Deze nieuwsbrief is een uitgave van cv de Eileuvers